• Esterházy - kiállítás iskolánkban

      Gróf Estreházy János születésének 120. évfordulója alkalmából kiállítást szerveztünk iskolánkban, mely bemutatja a mártír politikus életútját. Köszönönjük a lehetőséget a nagymegyeri 23. számú Arany János cserkészcsapatnak

     • SZALAGAVATÓ 2021

      Minden végzős diák talán legjobban várt iskolai ünnepe a szalagavató.

      A járványhelyzeti intézkedések várható szigorítása miatt az idei szalagavatót előrehoztuk, hogy negyedikes diákjaink ne maradjanak le róla.

     • Tanévnyitó 2021/2022

      " Olyan lesz a jövő, mint a ma iskolája. "

      "Az alma mater meghatározó szerepet tölt be minden ember életében. Az a hely, ahol a diák felnőtté érik, ahol meghatározó tudásra, alapismeretekre tesz szert, megtanul önállóan gondolkodni, véleményt formálni, ahol szót fogad és lázad szabadságra vágyva. Az alma materben meghatározó tanáregyéniségek tanitanak, örök barátságok köttetnek feejthetetlen élményekre tesz szert diák és tanár egyaránt." - idézet az igazgatónő beszédéből.

     • ...Bíró Ildikó tanárnő...

      Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy nyugalmazott kolléganőnk, Bíró Ildikó földrajz – matematika szakos tanárnő, elhunyt.Aki ismerte és szerette, szenteljen emlékének egy néma pillanatot!

     • ...Pomichal Márta tanárnő...

      Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy nyugalmazott kollégánk, Pomichal Márta tanárnő, aki generációkat tanított és nevelt, elhunyt. Aki ismerte és szerette, szenteljen emlékének egy néma pillanatot!Temetése pénteken, augusztus 6-án 15 órakor lesz a csallóközaranyosi temetőben.

     • Kenguru versenyen szépen szerepeltek

      Diákjaink ebben az évben is bekapcsolódtak a magyarországi szervezésű Kenguru verseny felvidéki fordulójába. Legsikeresebb versenyzőink: Szabó Bence 2. hely és Sereghy Gergely 7.hely. Tanulóinkra büszkék vagyunk, az elért eredményhez gratulálunk.

     • Lázok Attila kerületi első fizikából

      Iskolánk tanulója, Lázok Attila (3.A), ismételten kitűnő eredményt ért el tanulmányi versenyen. A Fizika Olimpia május 12-én megrendezett kerületi online fordulójában a B kategóriában az 1. helyet megszerezve sikeres megoldó lett. A Fizika Olimpia kétségkívül az egyik legigényesebb tanulmányi verseny, a magasabb kategóriákban már a benevezés, azaz a házi forduló feladatainak a megoldása is megfeszített munkát igényel, a sikeres szereplés pedig elismerést érdemel. Az elért eredményre büszkék vagyunk, szeretettel gratulálunk.

    • Infoprog 2021
     • Infoprog 2021

      Nagyszerűen szerepeltek a diákjaink:

      Az felhasználók országos döntőjében Lázok Attila a 2. helyezést az A kategóriában, Végh Boglárka a 3. helyezést és Róbi a 4. helyezést érték el a B kategóriában. Gratulálunk, megdolgoztak érte. Örülünk, hogy ilyen szépen szerepeltek.

      Szabó András (I.B), Végh Boglárka (I.B), Farkas Máté (II.A), Mészáros Róbert (II.B) és Lázok Attila (III.A) nagyon szépen szerepeltek a levelező fordulón is. A döntőben hárman tudtak részt venni, Máté csak azért nem kapott meghívást, mert korlátozták iskolánként a létszámot.

     • Micro:bit kalandok

      A BBC micro:bit egy kisméretű, programozható panel, beépített szenzorokkal (iránytű, gyorsulásmérő, fényérzékelő), LED-mátrix kijelzővel, ki/bemeneti csatlakozókkal, Bluetooth technológiával.

      A berendezéseket februárban tudtuk megvásárolni, hála az ENTER projektnek. Online órákon kezdtük, majd az iskolában is nagyobb akadályok nélkül sikerült villogtatni, csipogtatni a dolgocskát.

    • PYTHON CUP
     • PYTHON CUP

      PYTHON CUP programozási versenybe idén 199 diák kapcsolódott be az egész országból. Gyorsan, pontosan és főleg okosan kellett dolgozni.

      Vég David (II.A) a 9. legjobb eredmenyt erte el, Cserge Ádám (IV.A) a 12. legjobb, Farkas Mate (II.A) eredményes megoldó lett. Őszintén gratulálok, büszke vagyok rátok,

     • Március 14-én PI day volt

      Mi játékkal ünnepeltük. Kreatív, ötletes PI-dolgok születtek. Rendkívül szép programozási megoldásokat láttam, II.B-sek azon a napon szemetet mentek szedni a természetbe, rengeteg étel készült, futottak, tornáztak, születtek PI-novellák, prezentációk, grafikák. Nagyszerű hét volt, köszönöm. Jövőre megismételjük. Remélem, már nem csak online.

     • In memoriam Hölgye István

      „Nem hal meg az, ki milliókra költi

      Dús élete kincsét, ámbár napja múl,

      Hanem lezárva, ami benne földi,

      Egy éltető eszmévé finomul.“ (Arany János)

      Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy nyugalmazott kollégánk, a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium tanára, Hölgye István tanár úr elhunyt. Villámgyorsan terjedt a fájdalmas hír: a Tanár Úr elhagyta a földi világot.

     • Mi újság Vámbéry gimi?

      Mi újság Vámbéry gimi?

      Furcsa egy éven lesz túl hamarosan mindenki, ez alól pedig nem kivétel egyetlen diák, sőt tanár sem. Ahogy látjuk 2021 közeledtét és vele együtt az esélyt, hogy tényleg elérjük a „fényt az alagút végén” és visszatérhetünk korábbi életünkhöz, úgy foglalkoztat minket egyre inkább az, milyen is lesz ez a járvány utáni jövő, ami ránk vár. Ez a jövő pedig egészen biztosan az iskolákban is hoz néhány komoly és néhány kevésbé komoly változást. A témában Valkai Anettel, a Vámbéry Ármin Gimnázium igazgatónőjével beszélgettem, aki elárulta, hogy is fog kinézni az idei tanév második féléve az iskola számára, amely egyébként az intézmény hetvenedik születésnapjára esik.

     • Felsőoktatási tájékoztatás - élménybeszámoló

      Járványhelyzet ide vagy oda, a hetek és a hónapok ugyanúgy telnek, ez pedig minden negyedikes számára egyet jelent, a közelgő határidőket. Ezúttal leginkább az egyetemi és bármilyen más felsőoktatásra való jelentkezési határidőkre gondolunk, amik lehet, hogy a nagybetűs életnek csak az első lépései, mégis sokszor a legbonyolultabbak. Azt már sokszor hallottuk, hogy az egyetemi élet, bár hívogató a sok szabadságával és kalandjával, egyszerűnek azért nem mondható, de hogy már maga a jelentkezés is olyan nehéz lenne? Erre a kérdésre kaphatott választ az, aki december 5.-én részt vett a Vámbéry gimi negyedikesei számára tartott előadáson, ami a Diákhálózat aktivistáinak köszönhetően valósult meg. A szervezet elnöke, Leczkési Zoltán által összehívott online beszélgetésen tapasztalt és segítőkész diákok jóvoltából olyan információkat kaphattunk, amik nagyban megkönnyítik majd az előttünk álló feladatokat és akár a jövőre nézve is hasznosak lehetnek. Eloszlatták a ködöt a helyenként elrettentően bonyolultnak tűnő felvételi rendszer körül és betekintést kaptunk olyan fontos dolgokba, mint hogy hol is lakhatunk majd, ha nem akarunk ingázni, vagy kihez kéne fordulni, ha az otthonról kapott pénzünket egy kis diákmunkás keresettel akarjuk kiegészíteni. Ezen kívül ám olyan tapasztalatokról is hallhattunk, amik diákéletünket könnyíthetik majd meg, hiszen életmentő lehet tudni merre is találjuk meg a legjobb gyroszost, vagy épp hol tartják a legjobb bulikat, amiket még egy diákpénztárca is el tud viselni. Az előadás végén még arra is lehetőségünk nyílt, hogy külön beszélgetések keretei közt kérdéseket tegyünk fel olyan egyetemi városokkal kapcsolatban, amiket a leghívogatóbbnak találunk. Ezzel kapcsolatban pedig szóba kerültek a Diákhálózat tagszervezetei is, amik tökéletes alkalmat biztosítanak majd, hogy „idegenben” is tarthassuk a kapcsolatot felvidéki magyar társainkkal és részt vehessünk különböző előadásokon, ismerkedő esteken vagy épp bulikon.

      A rengeteg információért, tippért és a barátságos légkörért, amit DH-sok biztosítottak nekünk nagyon hálásak vagyunk és egy hatalmas pacsit küldünk nekik, amiért szántak arra időt, hogy kisegítsenek minket ezen az előttünk álló kanyargós úton.

      Marton Máté

    • Felsőoktatási tájékoztatás - élménybeszámoló
    • Infoprog 2020 online döntőjének dobogósai
     • Infoprog 2020 online döntőjének dobogósai


      Az Infoprog 2020 online döntőjének eredményei: Cséfalvay Bálint a programozói A kategóriában az országoson 3. helyen a nemzetközi ranglistán a 6. helyen, Csörgő Vivien (IV.B) az országoson 3. helyen a nemzetköziben a 9. helyen végzett a felhasználói A kategóriában. A felhasználói B kategóriában Lázok Attila (III.A) országos 1. helyen, nemzetközi 2. helyen, Mészáros Róbert (II.B) pedig országos 2. helyen, nemzetköziben a 6. helyen végzett.

     • Sikereink...

      Iskolánk tanulója Csörgő Vivien III.B a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen a 6. helyen végzett. Felkészítő Mgr. Patassy Zsolt.

    • Sikereink...
    • Sikereink...
     • Sikereink...

      Iskolánk tanulója Tóth Nikoletta IV.C a biológia olimpia kerületi fordulóján az 5. helyen végzett. Felkészítők PaedDr. Egri Péter és Mgr. Fóthy Zsolt.

     • Sikereink...

      Iskolánk tanulója, Bondor Gáspár, a kémiai olimpia kerületi fordulójában, a D kategóriában, sikeres megoldóként a 6. helyen végzett. A verseny a koronavírus-járvány miatt online került megrendezésre. Az elért szép eredményhez gratulálunk!

    • Sikereink...
     • HÓDítsd meg a biteket! - országos 2. hely a kadét kategóriában

      2019. december 13-én Budapesten jártunk. A 2019-es HÓDítsd meg a biteket! verseny díjkiosztóján vettünk részt, Nagy Márton a IV.O osztályból idén is az országos 2. helyen végzett. Gratulálunk! Előtte Csölle Kristóf, Patassy Dávid és Nagy Márton az ELTE Informatika Karán a micro:bit programozásával ismerkedett Pythonban.

    • HÓDítsd meg a biteket! - országos 2. hely a kadét kategóriában
    • Fárasztó, de jó buli - Eötvös100 - országos 6. hely
     • Fárasztó, de jó buli - Eötvös100 - országos 6. hely

      Az Eötvös Loránd halálának 100. évfordulójára rendezett emlékversenyen iskolánk csapata 181 résztvevő csapat közül bejutott a budapesti döntőbe, ahol tisztes helytállással a 6. helyet szerezte meg, és elhozta a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat különdíját. Szeretettel gratulálunk Csörgő Viviennek, Vízvári Viktóriának, Csölle Kristófnak, Poloma Máté Pálnak. Felkészítő tanáruk Karácsony Magdaléna volt. A képek a Magyar Tudományos Akadémia épületében készültek.

     • Szabadság, rajtunk is múlik! elnevezésű esszéíró verseny

      Nagyszombatban két diákunkat jutalmazták. A Szabadság, rajtunk is múlik! elnevezésű esszéíró versenyen, amelyet a bársonyos forradalom 30. évfordulója alkalmából hirdettek meg, Poloma Máté Pál az 1. helyet, Marton Máté a 2. helyet szerezte meg. Felkészítő tanáruk Csicsay Bernadett. Szeretettel gratulálunk a szép eredményhez! Az értékes díjakat és az elismerő oklevelet Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke, valamint Berényi József és Marek Neštický alelnökök adták át a Ján Palárik Színházban.

    • Szabadság, rajtunk is múlik! elnevezésű esszéíró verseny
    • Megkoszorúztuk Vámbéry Ármin sírját
     • Megkoszorúztuk Vámbéry Ármin sírját

      2019. november 22-én, pénteken felkerestük és megkoszorúztuk a Kerepesi temetőben iskolánk névadójának, Vámbéry Árminnak a sírját. Ezt követően felderítőútra indultunk a temetőben, és nemzetünk nagyjainak sírját is felkerestük. A napot a Pesti Színházban zártuk, ahol az Anna Karenina című előadást néztük meg.

     • Kárpátmedencei Összmagyar Diákbajnokság

      2019. október 24-én iskolánk Komáromban részt vett a Kárpátmedencei Összmagyar Diákbajnokságon, melyen a diákok eredményesek szerepeltek. Az utazás habár korán kezdődött, kellemesen telt, vidáman és izgatottan vártuk a versenyeket. Az ünnepélyes megnyitó után a pingpongozók és sakkozók mérték össze tudásukat és ügyességüket. A középiskolás fiúk és lányok felvették egymással a versenyt, ami bár nem egyszerű, de eredményes volt. Kitűnő eredménnyel végeztek az iskola lány sakkozói, Varga Veronika első, Both Ágota harmadik helyen végzett, Novoszák Bence a fiúk kategóriájában a középmezőnyben szerepelt. A pingpongosoknál Novotny Karina a második helyet szerezte meg, Németh Zsófia pedig a középmezőnyben végzett.

    • Kárpátmedencei Összmagyar Diákbajnokság
    • Tisztelet a hősöknek!
     • Tisztelet a hősöknek!

      Az 1956-os magyar forradalomra emlékeztünk...iskolánk koszorúját a diktatúrák áldozatainak emlékművénél Csicsay Bernadett, Tóth Ildikó, Aranyossy Levente és Sereghy Gergely helyezték el

     • Exkurzió – Pozsony - A robotok városa

      2019.október 22-én iskolánk 3 osztálya – IV.O, 1.A és 1.B vett részt egy nagyon érdekes exkurzión, mégpedig a pozsonyi robotkiállításon. Kísérő tanáraink osztályfőnökeink voltak – Cseh Márta, Szabó Mária és Cződör Henrietta, valamint Nagy Mária tanárnő, aki az ötletszerző volt. A kiállításon rengeteg lenyűgöző robotot mutattak be, illetve néhányat ki is próbálhattunk közülük. Pl. az egyik kávét főzött, a másik énekelt, a harmadik mesét mondott stb. Személyes kedvenceink a LEGO éptmények és az aranyos robotkutyus voltak. De nagyon érdekesek voltak a zöldség alakú hangszerek, vagy a rajzokat készítő gép is. A legizgalmasabbnak a virtuális világot szimuláló eszközök bizonyultak, melyek egy teljesen más világba repítettek bennünket. A kiállítás kb. 2,5 órát tartott, de még jóval hosszabb ideig is el tudtunk volna szórakozni. Minden esetre egy élményekben gazdag, kreatív exkurziónak könyvelhetjük el ezt a kirándulást.

    • Exkurzió – Pozsony - A robotok városa
    • Rendhagyó történelemóra és csapatépítő délelőtt
     • Rendhagyó történelemóra és csapatépítő délelőtt

      Diákjaink a Rákóczi-emlékév alkalmából rendhagyó történelemórán vettek részt majd csapatépítő délelőttre került sor 2019. október 11-én. A csapatépítő játékok az iskola udvarán, az iskolán belül, tantermekbne, az ebédlőben, pontgyűjtésen alapultak. Nagyon jól szórakoztunk mindnyájan.

     • Kárpát-medencei Tájak Viadala

      Kárpát-medencei Tájak Viadala – Királyszállás 2019.szeptember 10-14

       

      A tavalyi év végén érkezett az iskolánkba egy érdekes felhívás. A Kárpát – medencei Tájak Viadalának szervezősége kiválasztotta a Vámbéry Ármin Gimnáziumot, hogy képviselje a Felvidéket.

      A rendezvény egy új keletű dolog, aminek segítségével lehetőséget teremtenek az ismerkedésre a kisebbségben élő magyarok és az anyaországi fiatalok számára. Összesen 6 iskolából hívtak 10- 10 diákot 2 kísérővel. Szegedről, Szabadkáról, Lendváról, Nagyváradról, Beregszászról és tőlünk.

      Legjobban talán egy teljesen ingyenes táborként tudnám jellemezni. Megtűzdelve kulturális programokkal, egy kis sporttal és gasztronómiával.

      A rendezvény helyszínére érve, rögtön tapasztaltuk, hogy nincs térerő. Talán ez lett a fő oka annak, hogy annyi barátság szövődött.

      Kaptunk egy csapatpólót, amit a legtöbb kollektív programon viseltünk. Minden iskola egyentrikóján rajta volt a saját neve, illetve honnan érkezett. Mi a frappáns szóviccel alapuló VÁGod? nevet viseltük. Köszönet érte Földes tanár úrnak.

      Első feladatként minden csapatnak kellett készítenie egy zászlót. Olyat, ami tükrözi azt, honnan vagyunk és emellett még az egyéniségünket is. Ennek bemutatása az egyik este fénypontja volt.

      Napközben voltunk túrázni, hajókázni, megnéztük a balatonfüredi Jókai villát. Egyszer főztünk egy sertéstokánynak induló nagyon finom gulyást is.

      A szabadkai lakótársainkkal különös ismeretséget kötöttünk. Elszúrtuk egymás elől a házkulcsot a legabszurdabb helyekre. Bátran kijelenthetem, hogy a kulcs elásása a ház mellett, magasan felülmúlta az Ők ide-oda akasztgatási ötletüket.

      Az egész rendezvényt lezárásaként volt egy kiértékelés, majd azt követően pedig kezdetét vette a buli. Másnap nehéz szívvel búcsúzkodtunk. Bízom benne, hogy a kialakult barátságok megmaradnak, és nem hagyjuk feledésbe veszni azt a pár együtt eltöltött napot.

    • Kárpát-medencei Tájak Viadala
    • Futsal torna
     • Futsal torna

      Gimnáziumunk diákjai futsal tornán vettek részt a Középfokú Sportiskola rendezésében az Európai sporthét keretén belül. Két csoportban zajlottak a mérkőzések, amit meg is nyertünk, legyőzve a sportiskolát és a magángimnáziumot. Az elődöntőben szintén a csapatunk győzedelmeskedett a Vidékfejlesztési Középiskola ellen, így máris a döntőben találtuk magunkat. Itt már nem sikerült a győzelem, a Középfokú Sportiskola mögött a második helyen végzett csapatunk. És akik kiharcolták ezt a szép eredményt: Tóth Kristóf, László Konrád, Vass Máté, Csörgő Levente, Csörgő Zoltán, Bénes Krisztián, Ollári Zsombor, Cséfalvay Ábel, Csánó Norbert, Pongrácz Ákos, Mezei Ádám, Csirik Dávid

     • Máltai kirándulás

      2019. szeptember 7-én eljött a várva várt nap, máltai utunk első napja. Ez volt az első olyan kirándulás, amelyen a barátainkkal vettünk részt, szülők és szigorú szabályok nélkül. Természetesen mindannyian izgatottan érkeztünk az indulás helyszínére. A repülőnk Bécsből indult, szerencsére az

      utazás során minden jól zajlott. A máltai reptéren a nyelviskolánk küldöttei fogadtak minket. Elszállítottak bennünket a családokhoz, akiknél a következő 7 napot töltöttük. Ezután körbevezettek minket a környéken. Nagyon frekventált helyen szállásoltak el bennünket, az iskola és a tengerpart is 15-20 percnyi sétára volt. Este a csoportvezetőnk, Krisztina kikísért minket a városba, így a szórakozás sem maradt el.

      Rengeteg gyönyörű helyen jártunk: Comino (a kék lagúna), Valletta (a főváros), Golden Bay, illetve egy dzsipes szafarin is részt vettünk, amely életre szóló élmény volt. A nyelviskolában minden nap 9:00-tól 13:00-ig voltunk. Az iskola egy gyönyörű, modern épületben volt, hatalmas interaktív táblák és fiatal, motivált tanárok segítettek minket a tanulásban. A hét utolsó napján  bizonyítványt is kaptunk a tanulmányi eredményeinkről.

      Málta  csodálatos élmény volt mindannyiunk számára, és reméljük, a jövőben még lesz lehetőségünk újra átélni  a máltai hangulatot.

    • Máltai kirándulás
    • Országos szinten képviseltek minket a lányok
     • Országos szinten képviseltek minket a lányok

      Az országos döntő Szereden került megrendezezésre. Sikerült bejutni a legjobb négy közé, de sajnos a bronzéremért való küzdelemmben alul maradtuk, így a negyedik helyet sikerült megszerezni. Zsákovics Sára Erika elnyerte a „gólkirályi„ címet.

     • Florball országos döntő

      Florballban is jeleskedtek lány tanulóink, veretlenül szerezték meg a kerületi első helyet, mellyel kiérdemelték az országos versenyen való részvételt. Az országos döntőn a 7. helyen végeztek.

      Csapat tagjai: Kovács Vanesa, Somogyi Renáta, Dohorák Eszter, Koszorús Csenge Sára, Varga Csilla, Horony Zsófia, Závoczki Kittii, Aranyosi Viktória, Kiss Angelika

    • Florball országos döntő
     • XXIV. Szülői bál

      Értesítjük az érdeklődőket, hogy 2018. november 17-én ismét (24. alkalommal) megrendezésre kerül a hagyományos szülői bál, melynek helyszíne - idén is - a Vámbéry Ármin Gimnázium épülete.A jegy ára ebben az évben is 17 euró, az összeg tartalmazza a bál költségeit, fogadó italt és aperitifet, 2 vacsorát, üdítőt, bort, kávét és süteményt. A zenét a Rió együttes (Laci és Shopa) szolgáltatja.Mindenkit szeretettel várunk! :)

    • XXIV. Szülői bál
    • Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság
     • Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság

      Az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság felvidéki döntőjében Komáromban diákjaink ezúttal is kiváló eredményeket értek el. Asztaliteniszben: felvidéki bajnok Balogh Balázs, Novotná Karina a 3. helyen, Bögi Ágnes a 4. helyen végzett.
      Sakkban szintén bajnok Varga Veronika.
      Gratulálunk! 🙂

     • Mezei futás 2018 - kerületi forduló

      Pőstyényben került megrendezésre a mezei futóverseny kerületi döntője. Agh Rebeca a 4. helyet, Karácsony Eszter a 6. helyet szerezte meg, Zsákovics Sára pedig a középmezőnyben végzett. Csoportként lányaink kerületi harmadikok lettek. Felkészítő tanár: Straka Mária.

      Gratulálunk! 🙂

    • Mezei futás 2018 - kerületi forduló
    • Felvételi 2018/19 - 2. forduló
     • Felvételi 2018/19 - 2. forduló

      Értesítjük az érdeklődőket, hogy 2018. június 19-én (kedden) iskolánkban megtartjuk a 2018/19-es tanév felvételijének 2. fordulóját. Jelentkezési ívek igényelhetők az iskola titkárságán vagy letölthetők ITT. A jelentkezési íveket 2018. június 18-ig kérjük beküldeni az iskola címére. (Leadhatók az iskola titkárságán is.)
      A felvételi kritériumai megegyeznek az 1. forduló kritériumaival, a kezdés időpontja 8:15, a felvételi tantárgyak sorrendje: szlovák nyelv, matematika, magyar nyelv.
      Minden felvételizőnek sok sikert kívánunk! smiley

     • 50. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny

      Az 50. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny szlovákiai fordulóján diákjaink nagyszerű eredményt értek el: Szalai Péter az 1. helyet, Jókai Leila a 2. helyet, Poloma Pál Máté és Németh Viktória a 3. helyet szerezte meg. A versenyen Simon Patrik a 4., Bódis András a 6. helyen végzett. Felkészítő tanáraik: Egri Péter, Fóthy Zsolt és Karácsony Magdolna. Szalai Péter, Jókai Leila, ill. Poloma Pál Máté továbbjutott Szegedre, a verseny országos fordulójára.
      Gratulálunk!

    • 50. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny
    • Aszatalitenisz - kerületi forduló
     • Aszatalitenisz - kerületi forduló

      A kerületi asztalitenisz versenyen a gimnázium fiúcsapata 2. helyezést, a lányok pedig 4. helyezést értek el.
      A csapatok tagjai: Bögi Ágnes, Németh Zsófia, Novotná Karina - Balogh Balázs, Hajzuk Gergely, Németh Ákos.
      Felkészítő tanárok: Mancal Attila, Pintér Judit, Straka Mária.
      Gratulálunk!

     • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny - országos elődöntő

      A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos elődöntőjén iskolánk 7 diákja vett részt, akik közül 4 tanuló továbbjutott, így a verseny országos döntőjében, Rimaszombatban is megmutathatja majd tehetségét.
      Aranysávos minősítést értek el: Karácsony Laura - 2. hely, Horváth Balázs - 3. hely, Rigó Terézia - 3. hely, Patócs Natasa Erzsébet - 3. hely. Ezüstsávos minősítést ért el: Gaál Alexandra, Vass Máté és Fodor Dóra. A felkészítő tanárok: Földes József, Soóky Ágota, Csicsay Bernadett, Kiss Helga, Kiss Ágota, Szabó Mária.
      Gratulálunk!

    • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny - országos elődöntő
    • Floorball - járási forduló
     • Floorball - járási forduló

      A középiskolás lányok és fiúk csapata is részt vett a járási floorball versenyen, melyen a lányok az 1. helyen, a fiúk pedig a 2. helyen végeztek. A lányok ezzel továbbjutottak, és képviselhetik iskolánkat a kerületi versenyen.
      A fiúk csapata: Nagy András, Cséfalvay Ábel, Ollári József, Nagy Péter, Hajzuk Gergely, Tóth Ákos Mátyás, Csörgő Levente, Csörgő Zoltán, Vida Dávid, Varga Sándor. Felkészítő tanár: Mancal Attila.
      A lányok csapata: Dohorák Eszter, Gráfel Boglárka, Horony Zsófia, Karácsony Eszter, Kiss Angelika, Koszorús Csenge, Koszorús Rebeka, Somogyi Renáta, Szabó Margaréta, Tóth Anna, Szűcs Rebeka, Varga Csilla. Felkészítő tanár: Pintér Judit és Straka Mária.

     • Röplabda - járási forduló

      Lezajlottak a járási röplabda bajnokság selejtezői. A nyolcosztályos gimnázium lánytanulói maguk mögött hagyva három iskolát az 1. helyen végeztek, így a kerületi versenyen képviselhetik iskolánkat. 
      A csapat tagjai: Agh Rebeca, Hervay Klaudia, Horváth Dóra, Kopecsni Kira Stella, Koszorús Csenge Sára, Novotná Fanni, Pintér Eszter, Škvarenina Adél, Závoczki Kitti.
      A középiskolás fiúk a bajnoki címért versenyeztek, végül a 2. helyet szerezték meg.
      Résztvevők: Balogh Balázs, Magyar Dávid, Gálfy Máté, Tóth Ákos Mátyás, Csánó Norbert, Bernáth Bálint, Nagy Péter, Fekete Máté Zsigmond, Lelkes Barnabás, Ollári József.
      A középiskolás lányok a 4. helyen végeztek.
      Résztvevők: Gaál Alexandra, Kiss Angelika, Koszorús Rebeka Dóra, Lelkes Szilvia, Márkus Emese, Németh Viktória, Németh Zsófia, Rácz Anna Virág, Szabó Margaréta, Szűcs Rebeka, Kalina Barbara, Somogyi Renáta.

      Felkészítő tanár: Pintér Judit.

      Gratulálunk!

    • Röplabda - járási forduló
    • Kosárlabda - Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnoksága
     • Kosárlabda - Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnoksága

      Diákjaink a középiskolás lány és fiú kategóriában képviselték iskolánkat a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságán, ahol a fiúk csoportelsőként továbbjutva döntőt játszhattak. A döntőben alulmaradtak, így a 2. helyen, a lányok pedig a 3. helyen végeztek. Ezüst- és bronzéremmel térhettek haza.
      A fiúcsapat tagjai: Balogh Balázs, Perényi Adrián, Kalina Patrik, Fekete Zsigmond, Bernáth Bálint, Lelkes Barnabás, Magyar Dávid, Nagy András, Simon Patrik. Felkészítő tanár: Mancal Attila.
      A lánycsapat tagjai: Nagy Fanni, Lukács Orsolya, Szabó Margaréta, Szűcs Rebeka, Domonkos Carmen, Pollák Viktória, Gajdosík Rebeka, Pintér Eszter, Fehér Viktória, Márkus Emese, Nagy Dóra. Felkészítő tanár: Pintér Judit és Straka Mária.

     • Nyílt nap - nyolcéves gimnázium

      Értesítjük a tisztelt szülőket és az alapiskolák jelenlegi ötödikes tanulóit, hogy a 2018/19-es tanévben iskolánk a nyolcéves tagozat 1. évfolyamában 1 osztály megnyitására kapott engedélyt. 

      Szeretettel várunk minden ötödikest NYÍLT NAPUNKON,  2018. március 22-én (csütörtökön), ahol tanáraink és diákjaink kíséretében bemutatjuk nekik (és szüleiknek) intézményünket. Leendő tanulóinknak ezáltal lehetőségük nyílik betekinteni a gimnázium életébe, információt szerezhetnek a tanulással kapcsolatos feltételekről, ill. az érdeklődők, igényeik szerint, aktívan részt vehetnek az egyes tanítási órákon is.

      Találkozzunk a Vámbéry Ármin Gimnáziumban 2018. március 22-én!

    • Nyílt nap - nyolcéves gimnázium
    • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny - járási forduló
     • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny - járási forduló

      A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulójában diákjaink szép eredményeket értek el, öt tanulónk továbbjutott a verseny kerületi fordulójába. A továbbjutó diákok: Rigó Terézia, Vass Máté, Gaál Alexandra, Fodor Dóra, Karácsony Laura, Horváth Balázs, Patócs Natasa Erzsébet. Felkészítő tanáraik: Csicsay Bernadett, Kiss Ágota, Kiss Helga, Szabó Mária, Földes József, Soóky Ágota.

     • Futsal - kerületi forduló

      A gimnázium futsal csapata a kerületi döntőben a 3. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Csörgő Levente, Csörgő Zoltán, Eke Győző, Gálffy Dávid, Gálffy Máté, Hajzuk Gergely, Magyar Dávid, Nagy Péter, Tóth Ákos Mátyás, Vida Dávid. Felkészítő tanár: Mancal Attila.

      Gratulálunk!

    • Futsal - kerületi forduló
    • „Szép magyar beszéd” - kerületi forduló
     • „Szép magyar beszéd” - kerületi forduló

      A „Szép magyar beszédkerületi fordulójában Karácsony Laura a 2. helyet, Gaál Alexandra pedig a 3. helyet szerezte meg. Az alapiskolások kategóriájában Novotná Fanni a 4. helyen végzett, így mindhárom diákunk továbbjutott a verseny országos fordulójába. Felkészítő tanárok: Szabó Mária és Kiss Ágota.
      Gratulálunk!

    • Futsal - járási döntő
     • Futsal - járási döntő

      Sokéves sikertelen próbálkozás után, idén sikerült a bravúr. Iskolánk csapata veretlenül lett járási bajnok futsalban, és továbbjutott a kerületi döntőbe. A csapat tagjai: Csörgő Levente, Csörgő Zoltán, Eke Győző, Gálffy Dávid, Gálffy Máté, Hajzuk Gergely, Magyar Dávid, Nagy Péter, Tóth Ákos Mátyás, Vida Dávid. Felkészítő tanár: Mancal Attila.
      Gratulálunk!

     • Idegen nyelvi olimpia - kerületi forduló

      Az idegen nyelvi olimpia kerületi fordulóján Varga Zoltán Bendegúz angol nyelvből a 3. helyet szerezte meg. Német nyelvből Nagy Fábián és Patassy Andrea is a 4. helyen végzett. A diákok felkészítő tanárai: Mészáros Dalma, Bábics Veronika és Cseh Márta.
      Gratulálunk!

    • Idegen nyelvi olimpia - kerületi forduló
    • Implom József Helyesírási Verseny - országos döntő
     • Implom József Helyesírási Verseny - országos döntő

      Az Implom József Helyesírási Verseny országos döntőjében diákjaink - Marczel Krisztina (IV.B), Ilcsik Henrietta (IV.B) és Baffi Boglárka (II.A) – ismét szép eredményt értek el.Marczel Krisztina a 2. helyen, Ilcsik Henrietta pedig a 4. helyen végzett, s így ők képviselik iskolánkat Gyulán a kárpát-medencei döntőben (felkészítő tanárok: Kiss Ágota és Soóky Ágota).

     • Matematikai olimpia - kerületi forduló

      Karácsony Eszter a Matematikai olimpia kerületi fordulóján a 2. helyet érte el, így a dunaszerdahelyi járás versenyzői közül a legjobbnak bizonyult (felkészítő tanár: Patassy Zsolt).
      Gratulálunk!   

    • Matematikai olimpia - kerületi forduló
    • Asztalitenisz bajnokság - járási forduló
     • Asztalitenisz bajnokság - járási forduló

      A járási asztalitenisz bajnokságban a gimnázium lány- és fiúcsapata egyaránt az 1. helyet szerezte meg, és továbbjutottak a kerületi döntőbe.
      Lányok: Bajcsy Flóra, Bögi Ágota, Németh Zsófia és Novotná Karin. Fiúk: Balogh Balázs, Nagy Péter és Németh Ákos. Felkészítő tanárok: Mancal Attila, Pintér Judit és Straka Mária.
      Gratulálunk!

     • Idegen nyelvi olimpia - járási forduló

      Az idegen nyelvi olimpia járási fordulóján Varga Zoltán Bendegúz angol nyelvből az 1. helyet, Tóth Anna és Nagy Ágnes pedig a 2. helyet szerezte meg. Német nyelvből Nagy Fábián és Patassy Andrea is a 2. helyen végzett. A diákok felkészítő tanárai: Mészáros Dalma, Koczó Linda, Bábics Veronika és Cseh Márta.
      Gratulálunk!

    • Idegen nyelvi olimpia - járási forduló
    • Járási magasugró verseny
     • Járási magasugró verseny

      A járási magasugró versenyen Lelkes Szilvia a 2. helyet szerezte meg. A versenyen Nagy Máté a 3. helyen végzett. Felkészítő tanár: Straka Mária.
      Gratulálunk!

     • XXIII. Szülői bál

      Értesítjük az érdeklődőket, hogy 2017. november 18-án idén is megrendezésre kerül a hagyományos szülői bál, melynek helyszíne - immár hagyományosan - a Vámbéry Ármin Gimnázium épülete (a felújított tornaterem).
      A jegy ára ebben az évben is 17 euró, az összeg tartalmazza a bál költségeit, fogadó italt és aperitifet, 2 vacsorát, üdítőt, bort, kávét és süteményt. A zenét Fehér Kornél és Szigeti Dezső szolgáltatja.
      Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

      A bál sikeréhez és a tomboladíjakhoz való hozzájárulást minden támogatónktól szeretettel fogadjuk és előre is köszönjük. smiley

    • XXIII. Szülői bál
     • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny

      A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulójából hat diákunk jutott tovább a kerületi fordulóba: Lelkes Boróka, Horváth Balázs, Gaál Alexandra, Marczel Viktória, Fodor Dóra és Karácsony Laura.
      Gratulálunk!   yes

    • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny
     • Futsalbajnokság

      A teremfoci (futsal) bajnokság járási fordulójában a gimnázium csapata a 2. helyet szerezte meg.

      Gratulálunk!   yes

    • Futsalbajnokság
     • Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

      Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjében a gimnázium diákjai idén is szép eredményt értek el. A határon túli kategóriában Varga Nóra a negyedik, Marczell Krisztina pedig az ötödik helyet szerezte meg, ami a felvidéki összesítést tekintve a 2. és a 3. helynek felel meg.
      Gratulálunk!   yes

    • Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny
    • Földrajzi olimpia
     • Földrajzi olimpia

      A földrajzi olimpia járási fordulóján Karácsony Gyula az 1. helyet szerezte meg, Dohorák Eszter pedig a 2. helyen végzett. Mindketten továbbjutottak a verseny kerületi fordulójába.
      Gratulálunk! yes

     • IV. Farsangi Diákbál

      Február 2-án negyedik alkalommal került megrendezésre a gimis diákbál. 
      Diákjaink, a jelen levő tanárok és a szülői szövetség tagjai idén is egy nagyon jó hangulatú estét tudhatnak maguk mögött.
      (A bálon készült felvételek megtekinthetők a „Fényképalbumban”.)

    • IV. Farsangi Diákbál
    • Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny
     • Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

      Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny nyitrai országos döntőjében iskolánk 3 tanulója vett részt: Marczel Krisztina és Ilcsik Henrietta (III.B), illetve Varga Nóra (IV.B). Mindhárman kiválóan szerepeltek, és közülük ketten, Marczel Krisztina és Varga Nóra továbbjutottak a Kárpát-medencei döntőbe.

     • „Jogod van hozzá! - Emberi jogok képekben”

      A győri Széchenyi Egyetem jogtudományi kara által szervezett „Emberi jogok képekben” elnevezésű vetélkedőn iskolánk tanulói kitűnően szerepeltek.
      Nagy Fanni 1. helyezést ért el, Ilcsik Henrietta és Marczell Krisztina pedig az egyetem különdíjában részesült. A prezentáción a legnagyobb sikert szintén a gimnázium diákja, az 1. helyezett Nagy Fanni aratta, így ő hozta el a verseny közönségdíját is.
      Gratulálunk!   yes

    • „Jogod van hozzá! - Emberi jogok képekben”
    • Német nyelvi olimpia
     • Német nyelvi olimpia

      A német nyelvi olimpia járási fordulójában Patassy Andrea az 1. helyet szerezte meg, és továbbjutott a verseny kerületi döntőjébe. Ugyanezen a versenyen Marczell Krisztina a 3. helyen végzett.

      Gratulálunk! yes

     • Karácsonyi magasugró gála

      A karácsonyi magasugró gálán iskolánk diákjai remekül szerepeltek. A középiskolás lányok kategóriájában mindhárom dobogós helyezést megszereztük: Lelkes Lilla az 1., Nagy Vivien a 2., Lelkes Szilvia pedig a 3. helyen végzett.
      A középiskolás fiúk kategóriájában Csörgő Levente 2., a fiatalabb fiúk versenyén Lelkes Gyula szintén 2. helyezést ért el.

      Gratulálunk!   yes

    • Karácsonyi magasugró gála
    • „Jogod van hozzá!”
     • „Jogod van hozzá!”

      Iskolánk diákjai bekapcsolódtak a györi Széchényi Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara által szervezett projektbe, melynek keretén belül szakmai előadáson vettek részt „A vélemény -nyilvánítás szabadsága“ címmel. Az előadók Dr. Smuk Péter dékánhelyettes és Ferdics Andrea egyetemi hallgató voltak.

     • Teremevezés - kerületi forduló

      A teremevezés kerületi fordulójában iskolánk diákjai szép eredmények et értek el. Az idősebb lányokból álló csapatunk megyszerezte az 1. helyezést, és kerületi bajnokként továbbjutott az országos döntőbe. A fiatalabb lányok kategóriájában csapatunk a 2. helyen végzett. Fiúcsapatunk ugyancsak a kerületi 2. helyet szerezte meg.
      Gratulálunk!   yes

      A csapatok tagjai:
      Idősebb lányok - Nagy Fanni, Beke Krisztina, Szabó Réka, Lelkes Lilla.
      Fiatalabb lányok - Kovács Vanesa, Karácsony Eszter, Fodor Dóra, Csóka Lili.
      Fiúk - Tóth Ádám, Jakubecz Richárd, Kucsera Szilárd, Füle Dénes.

    • Teremevezés - kerületi forduló
    • V. „Gi-mit tud?”
     • V. „Gi-mit tud?”

      Idén ötödik alkalommal rendeztük meg a „Gi-mit tud?” diákelőadást. A műsorszámok közötti szünetben az elsősök átvehették az iskola emblémájával ellátott nyakkendőket és a gimis létet igazoló „Gólyaigazolványokat”. smiley
      (Képek a „Fényképalbumban”.)

     • Iskolai exkurzió - Prága - Karlovy Vary

      Októberben a gimnázium diákjai prágai exkurzión jártak. Az út során megismerkedtek a cseh fővárossal, illetve ellátogattak Karlovy Varyba és Kutná Horára is.

      (Az exkurzión készült fényképek megtekinthetők ITT.)

    • Iskolai exkurzió - Prága - Karlovy Vary
    • IV. „Gi-mit tud?”
     • IV. „Gi-mit tud?”

      A gimnáziumban idén is megrendeztük a Diáknapot. A nap folyamán elsőseink átvehették „Gólyaigazolványikat”, illetve sor került, immár negyedik alkalommal a „GI-MIT TUD?” vetélkedőre, amelyen felléptek legtehetségesebb diákjaink. A sok szép produkciónak köszönhetően a közönség ezúttal is kitűnően szórakozott. smiley

     • Észak-itáliai exkurzió

      Október elején a gimnázium diákjai Észak-Olaszországban jártak. Útjuk során meglátogatták többek között Milánót, a Garda-tavat, Veronát, Padovát és Velencét.

      (Az exkurzión készült képek megtekinthetők ITT.)

    • Észak-itáliai exkurzió
    • Az „Év Pedagógusa” - Szolgai Miklós
     • Az „Év Pedagógusa” - Szolgai Miklós

      Augusztus 20-án kiosztották Dunaszerdahely város kitüntetéseit. A pedagógusoknak odaítélt díjért évek óta megbecsült, hivatásukat magas szinten művelő tanárok, tanítók szállnak versenybe. A Vámbéry Ármin Gimnázium tanárai sorozatosan jól szerepelnek ezen a megmérettetésen, mindig megtalálható egy-egy pedagógusunk a legjobbak között. (Néhány évvel ezelőtt pl. Hölgye István elnyerte ezt a kitüntetést.)

     • Érettségi - hatalmas siker országos szinten!!!

      A hivatalosan nyilvánosságra hozott írásbeli érettségi eredmények alapján a Vámbéry Ármin Gimnázium az ország 390 középiskolája között 1. helyezést ért el MATEMATIKÁBÓL és MAGYAR NYELVBŐL.

      Végzős diákjainknak és iskolánk tanárainknak szívből gratulálunk!   yes

      (Bővebb tájékoztatás ITT érhető el. A matematika eredményeket az alábbi táblázat szemlélteti: Matematika.)

    • Érettségi - hatalmas siker országos szinten!!!
    • Megyei olimpia - kézilabda
     • Megyei olimpia - kézilabda

      A gimnázium fiú kézilabdacsapata a megyei olimpián a 3. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Gosztonyi József – Horváth Máté, Horváth Levente, Horváth Mátyás, Fekete Nándor, Brányik Mátyás, Csörgei Levente, Bénes Kristóf, Hencze Attila, Balogh Máté, Mészáros Csongor, Juhos Márk.

      Gratulálunk! yes

     • Floorball - kerületi forduló (fiatalabb lányok)

      A fiatalabb lányok számára megrendezett floorball kerületi fordulójában a gimnázium csapata a 3. helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Reszutyík Orsolya – Karácsony Eszter, Gráfel Boglárka, Gajdosík Rebeka, Nagy Réka, Balogh Anna, Koszorús Csenge, Matus Fanni, Patócs Natasa, Tóth Anna, Varga Csilla, Dohorák Eszter, Horony Zsófia, Almási Boglárka.

      Gratulálunk!   yes

    • Floorball - kerületi forduló (fiatalabb lányok)
    • Matematikai olimpia
     • Matematikai olimpia

      A Matematikai olimpia járási fordulóján Lelkes István a 2. helyet szerezte meg. A 3. helyen végzett: Dohorák Eszter, Varga Csilla és Karácsony Gyula.

      Gratulálunk! yes

     • Földrajzi olimpia - kerületi döntő

      A Földrajzi olimpia kerületi döntőjében diákjaink nagyszerű eredményeket értek el. Az idősebbek kategóriájában Karácsony Eszter az 1. helyen végzett, és továbbjutott az országos döntőbe. A fiatalabb diákok versenyén Karácsony Gyula ugyancsak az 1. helyet szerezte meg.

      Gratulálunk!   yes

    • Földrajzi olimpia - kerületi döntő
    • Bibliai olimpia
     • Bibliai olimpia

      Iskolánk csapata 2. helyezést ért el a Bibliai olimpián. A csapat tagjai: Vadkerti Barbara, Chyba Dávid, Csóka Zalán.

      Gratulálunk! yes

     • Papírgyűjtés

      A Föld napja alkalmából a gimnáziumban idén is megszervezzük a papírgyűjtést. Időpontja: április 20-23., naponta 7:15 és 16:30 között.smiley

    • Papírgyűjtés
     • Floorball - kerületi forduló (lányok)

      A floorball kerületi fordulójában iskolánk lánycsapata a 3. helyen végzett. A csapat tagjai: Baári Dóra – Bachman Szabina, Boráros Lilla, Domonkos Bianka, Kántor Evelin, Kántor Petra, Laczkó Klára, Lelkes Lilla, Nagy Beatrix, Póda Júlia, Póda Csilla, Szűcs Rebeka,Varga Dominika, Tóth Bianka.

      Gratulálunk!   yes

    • Floorball - kerületi forduló (lányok)
     • Nemzetközi és országos evezőpados verseny

      A nemzetközi evezőpados bajnokság 2013/14-es idényében a gimnázium csapata a 3. helyen végzett. Az evezőpados verseny országos fordulójában iskolánk csapatai 3., 4. és 7. helyezést szereztek. A 3. helyezett csapat tagjai: Zsoldos Petra, Lukács Regina, Hájos Evelin, Fegyveres Orsolya.
      Gratulálunk!   yes

       

    • Nemzetközi és országos evezőpados verseny
    • Országos floorball döntő - idősebb lányok
     • Országos floorball döntő - idősebb lányok

      A floorball bajnokság országos döntőjén az idősebb lányok korosztályában iskolánk csapata 6. helyezést ért el.

      A csapat tagjai: Baári Dóra, Tóth Bianka – Bachman Szabina, Kántor Petra, Nagy Beatrix, Laczkó Klára, Fehér Anna, Póda Júlia, Boráros Lilla, Szűcs Rebeka,Kántor Evelin, Bíró Sára, Domonkos Bianka, Varga Dominika.

     • Szülői értekezlet

      Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy 2014. november 18-án (kedden), 16:00 órakor osztályszülői értekezleteket tartunk az egyes osztályok tantermeiben.

      Szeretettel várjuk megjelenésüket.   smiley

    • Szülői értekezlet
     • Szép magyar beszéd

      Szép magyar beszéd verseny kerületi fordulójában Nagy Viktória a 2. helyet szerezte meg. Ugyanezen a versenyen Vida Kitti az 5. helyen végzett.

      Nagy Viktória bejutott a verseny Kassán megrendezésre kerülő országos döntőjébe.

      Gratulálunk!   yes

    • Szép magyar beszéd
    • Helyesírási verseny
     • Helyesírási verseny

      Az Implom József helyesírási verseny regionális fordulójában Merva Noémi a 2. helyen végzett, és a szintén jó eredményt elérő Bartalos Krisztinával együtt bejutott a verseny gyulai országos döntőjébe.

      Gratulálunk! yes

    • Novellaelemző verseny
     • Novellaelemző verseny

      A kerületi fordulóban szép eredményt elérve a Móra Ferenc Novellaelemző és Fogalmazási Verseny győri, országos döntőjébe jutott Gaál Éva.

      Gratulálunk! yes

     • Kémiai olimpia

      A kémiai olimpia járási fordulójában Vadkerti Barbara az 1. helyet szerezte meg, és továbbjutott a kerületi fordulóba. (A részletes eredménylista a következő hivatkozásra kattintva, az oldal közepén található.)
      Gratulálunk!   yes

    • Kémiai olimpia
    • Földrajzi olimpia - kerületi forduló
     • Földrajzi olimpia - kerületi forduló

      A földrajzi olimpia kerületi fordulójában Karácsony Eszter és Karácsony Gyula saját kategóriájukat megnyerve az 1.-1. helyen végeztek. Ugyanezen a versenyen eredményes versenyzőként szerepelt még Varga Sándor (5. hely) és Vadkerti Barbara (7. hely).

      Karácsony Eszter továbbjutott a Prešovban (Eperjes) megrendezésre kerülő országos fordulóba.

     • Kerületi floorball bajnokság - fiatalabb lányok

      A kerületi floorball bajnokságon a fiatalabb lányok kategóriájában a gimnázium csapata az 1. helyet szerezte meg, és bejutott az országos döntőbe. A csapat tagjai: Reszutyík Orsolya  – Karácsony Eszter,Gráfel Boglárka, Gajdosík Rebeka, Szűcs Rebeka, Nagy Réka, Balogh Anna, Tóth Anna, Tóth Csilla, Patócs Natasa.

      Gratulálunk!   yes

    • Kerületi floorball bajnokság - fiatalabb lányok
    • Irinyi János Országos Kémiaverseny
     • Irinyi János Országos Kémiaverseny

      A Magyar Kémikusok Egyesülete által meghirdetett Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny felvidéki fordulójában a gimnázium diákjai kiváló eredményt értek el. Németh Friderika a 2. helyen, Boráros Márton a 3. helyen, Farkas Judit a 4. és Jakubecz Richárd az 5. helyen végzett.
      Németh Friderika továbbjutott a verseny magyarországi döntőjébe.
      Gratulálunk! yes

     • Ex Libris Díj

      Március 15-én iskolánk megkapta a Magyar Művészetért díjrendszerbe tartozó Ex Libris Díjat, amelyet azok a kárpát-medencei intézmények és személyek kaphatnak meg, akik hazájukban sokat tesznek a magyar művészetért, kultúráért, ill. a magyarság megmaradásáért. A jeles díjat valódi kitüntetésnek vesszük és megtiszteltetéssel tekintünk rá.

    • Ex Libris Díj
    • Kerületi floorball bajnokság - idősebb lányok
     • Kerületi floorball bajnokság - idősebb lányok

      A kerületi floorball bajnokságon iskolánk csapata az 1. helyet szerezte meg, ezzel bejutott az áprilisi országos döntőbe. A győztes csapat tagjai: Baári Dóra, Tóth Bianka – Kántor Petra, Laczkó Klára, Fehér Anna, Bachman Szabina, Szűcs Rebeka, Nagy Beatrix, Csörgő Linda, Póda Júlia, Boráros Lilla, Kántor Evelin, Bíró Sára.

     • Teremfoci - Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnoksága (SZMOGB)

      Kiváló eredményt ért el iskolánk a 8-csapatos focitornán, ugyanis a döntőben a Sportgimnázium csapatát legyőzve az 1. helyen végzett. A következő gimnáziumok képviseltették magukat: Kodály Gimnázium Galánta, Vámbéry Gimnázium DSZ, Sportgimnázium DSZ, Selye Gimnázium Komárom, Ipolyság, Márai Gimnázium Kassa, SZenci Gimnázium Szenc, MSZK Galánta. A bajnokcsapat tagjai: – Klempa András, Hencze Bence, Marczell Bálint, Végh Dominik, Komrhel Zsolt, Polák Attila, Havlik Imre, Bartalos Dávid, Tóth Dániel, Bazsó Zsolt.

      Gratulálunk!   yes

    • Teremfoci - Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnoksága (SZMOGB)
    • Szóbeli érettségi 2013
     • Szóbeli érettségi 2013

      A címre vagy a „Szóbeli érettségi” menüpontra kattintva megtekinthető a 2013-as érettségi napokra és tantárgyakra szétírt pontos beosztása.

     • VII. Megyei Diákolimpia

      Az iskola fiúcsapata kézilabdában megnyerte a Megyei Diákolimpiát, és ezzel továbbjutott az Országos Diákolimpiára.

      A csapat tagjai: Novotný Ádám, Nagy Tibor, Horváth Gergely, Katona Tibor, Brányik Mátyás, Bénes Kristóf, Dömény Gergely, Hencze Attila, Fodor Máté, Horváth Levente, Kozma Bálint.

      Gratulálunk!   yes

    • VII. Megyei Diákolimpia
    • „Kenguru” nemzetközi matematika verseny
     • „Kenguru” nemzetközi matematika verseny

      A „Kenguru” nemzetközi matematikaverseny szlovákiai országos kategóriájában Karácsony Eszter az 1. helyet szerezte meg. A versenyen további diákjaink is nagy sikerrel szerepeltek: Lelkes István a 2. helyen, Nagy András és Lengyel Roland pedig a 3. helyen végzett.
      Gratulálunk! yes

     • Floorball - kerületi bajnokság

      A középiskolás kerületi floorball verseny döntőjében iskolánk lánycsapata a 2. helyet szerezte meg. Az alapiskolás kategóriában induló lánycsapatunk ugyancsak a 2. helyen végzett. A gimnázium fiúcsapata a kerületi 3. helyet szerezte meg.
      Gratulálunk!   yes

      (Bővebben az Eredmények 2012/13 részben.)

    • Floorball - kerületi bajnokság
    • Pitagórasz matematikaverseny
     • Pitagórasz matematikaverseny

      A Pitagórasz matematikaversenyen Lelkes István az 1. helyen, Karácsony Eszter pedig a 2. helyen végzett. Diákjaink közül a verseny eredményes megoldói közé került még Varga Sándor, Balogh Anna és Cséfalvay Anna.

      Gratulálunk! yes

     • Emberi jogok olimpiája - országos döntő

       

      Az Emberi jogok olimpiájának országos döntőjét Liptovský Jánban rendezték, ahol Nagy Viktória bejutott a legjobb 15 versenyző közé, s a versenyt eredményes megoldóként fejezte be (12. hely).
      Gratulálunk! yes
    • Emberi jogok olimpiája - országos döntő
     • Felvételi 2013/14

      Honlapunkra felkerültek az idei felvételivel kapcsolatos tudnivalók, megtekinthetők a baloldali oszlopban a „Felvételi 2013/14” hivatkozásra kattintva.

    • Felvételi 2013/14
    • Nyílt nap a nyolcosztályos gimnáziumba készülőknek - 2017. március 29.
     • Nyílt nap a nyolcosztályos gimnáziumba készülőknek - 2017. március 29.

      Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy a Vámbéry Ármin Gimnázium a 2017/2018-as tanévben is megnyitja, az immár 22 éve működő nyolcosztályos tagozatát, ahová várjuk az alapiskolák jelenlegi 5. évfolyamába járó tanulók jelentkezését.

      Az érdeklődő diákok és szülők számára 2017. március 29-én (szerdán) a délelőtti órák alatt nyílt napot tartunk. A nap folyamán lehetőség nyílik jövendőbeli diákjaink és szüleik részére, hogy megismerjék a gimnáziumot, információt szerezzenek a tanulással kapcsolatos feltételekről, ill. az iskola titkárságán átvehetik a 2017/18-as évre szóló jelentkezési íveket is.

     • Nyelvi olimpia

      A járási angol nyelvi olimpián diákjaink három kategóriában mérettették meg tudásukat. A C2-kategóriában Cséfai Dóra az 1. helyen, a B-kategóriában Patassy Dávid az 1. helyen és az A-kategóriában Bors Emese a 2. helyen végzett.

      A német nyelvi olimpián Takács Virág a 2. helyen, Kardos Rudolf pedig a 4. helyen végzett.

      Gratulálunk!   yes

    • Nyelvi olimpia
    • Teremevezés - országos döntő
     • Teremevezés - országos döntő

      A teremevezés országos döntőjében diákjaink két 1. helyezést (fiatalabb lányok és fiúk) és két 3. helyezést (idősebb lányok és fiúk) értek el.
      A csapatok összetétele:

      - Fiatalabb fiúk - Bindics Bálint, Nagy Tibor, Katona Tibor, Matus András
      - Fiatalabb lányok - Hájos Evelin, Zsoldos Petra, Lukács Regina, Nagy Beatrix
      - Idősebb fiúk- Pápay András, Matus László, Kovalcsík Kristóf, Katona Ádám
      - Idősebb lányok - Mészáros Tünde, Cséfai Dóra, Szelle Dóra, Szeghy Dóra

     • Sztrájk

      Értesítjük a tisztelt szülőket és a diákokat, hogy 2012. november 26-án, 27-én és 28-án az iskola alkalmazottjainak sztrájkja miatt a tanítás szünetel, az iskola épülete az egész időszak alatt zárva lesz.

      Az oktatás 2012. november 29-től (csütörtöktől) az órarend szerint folytatódik.

    • Sztrájk
    • III. „Gi-mit tud?” vetélkedő (+ Diáknap)
     • III. „Gi-mit tud?” vetélkedő (+ Diáknap)

      November 13-án, 16 órai kezdettel a gimnázium a Városi Művelődési Központban rendezte a Diáknapot. A nap folyamán elsőseink átvehették „Gólyaigazolványikat”, illetve sor került a harmadik „GI-MIT TUD?” vetélkedőre, amelyen részt vettek legtehetségesebb diákjaink . A produkciók előadói tavasszal jutalomkiránduláson vehetnek részt. Ezt követően, november 14-én (pénteken) a gimnazisták szabadnapot kaptak.

     • XX. Szülői bál

      2014. november 22-én idén is megrendezésre került a hagyományos szülői bál, melynek helyszíne - immár hagyományosan - a Vámbéry Ármin Gimnázium épülete volt.

      Minden támogatónknak köszönjük a bál sikeréhez és az értékes tomboladíjakhoz való hozzájárulást.

      (A támogatók névsora megtekinthető az alábbi hivatkozásra kattintva: Szülői bál 2014. A szülői bálon készült felvételek megtalálhatók a „Fényképalbum”-ban.)

    • XX. Szülői bál
    • Teremevezés - kerületi forduló
     • Teremevezés - kerületi forduló

      A teremevezés kerületi fordulójában iskolánk csapatai három 1. helyezést, egy 2. helyezést és egy 4. helyezést értek el.
      A csapatok összetétele:
      - Idősebb fiúk- Pápay András, Matus László, Kovalcsík Kristóf, Katona Ádám
      - Fiatalabb fiúk - Bindics Bálint, Nagy Tibor, Katona Tibor, Matus András
      - Idősebb lányok - Mészáros Tünde, Cséfai Dóra, Szelle Dóra, Szeghy Dóra
      - Fiatalabb lányok - Hájos Evelin, Zsoldos Petra, Lukács Regina, Nagy Beatrix
      - Idősebb fiúk (B-csapat) - Horváth Gergely, Hencze Bence, Hencze Attila, Füssy György

     • Gimiklub

      2012. október 17-én 13:30 órakor „Íróink igazságigénye” címmel tart előadást a Gimiklubban Szőke István Atilla.

      Az előadás témája a magyar írók élete szóban, versben, ill. anyanyelvünk szépségei játékosan és komolyan. A helyszín a 3. emeleti előadóterem, a belépés díjtalan.

    • Gimiklub
     • Floorball - kerületi bajnokság

      A floorball bajnokság kerületi fordulójában az iskola fiatalabb lánycsapata első helyen végzett, így részt vehet a sportág országos döntőjében. Az idősebb lányok csapata a kerületi 2. helyet szerezte meg.

      Gratulálunk!   smiley

    • Floorball - kerületi bajnokság
     • Földrajz olimpi - kerületi forduló

      A földrajz olimpia kerületi fordulóján Vadkerti Barbara a 2. helyen végzett, és részt vesz a verseny országos fordulóján. A fiatalabb kategóriában (ugyancsak a verseny kerületi fordulójában) 3. helyen végzett Karácsony Eszter.

      Gratulálunk!   smiley

     • Fizika olimpia - kerületi forduló

      A fizika olimpia kerületi fordulóján (a versenyzők közül egyedüli sikeres megoldóként) Mayer István az első helyen végzett, és részt vesz a verseny országos döntőjében.

      Gratulálunk!   smiley

     • Földrajz olimpia

      A járási földrajz olimpián 1. helyezést ért el Karácsony Eszter, a 3. helyen végzett Vadkerti Barbara, és Kiss Norbert a 4. helyet szerezte meg. Karácsony Eszter és Vadkerti Barbara részt vesz a verseny kerületi fordulóján.

      Gratulálunk!   smiley

     • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny

      A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulóján az iskolát képviselő összes diák sikeresen szerepelt, és továbbjutott a verseny kerületi fordulójába. A továbbjutó diákok: Bartalos Krisztina, Patócs Diana, Richter Tímea és Zirig Zsófia.

      Gratulálunk! smiley

     • Angol és német nyelvi olimpia

      A járási angol nyelvi olimpián Zirig Zsófia és Penzinger Réka a 3. helyen végzett.

      A járási német nyelvi olimpián Papp Dávid és Kvarda Emese a 2. helyen végzett.

      Gratulálunk!   smiley

    • Kézilabda - járási forduló
     • Kézilabda - járási forduló

      Kézilabdában a középiskolás kategóriában a fiúk járási első helyet szereztek, és részt vesznek a verseny kerületi fordulójában. Ugyanezen a versenyen a lányok a 2. helyet szerezték meg.

      Gratulálunk! smiley

    • Földrajz olimpia
     • Földrajz olimpia

      A földrajz olimpia járási fordulójában diákjaink a hagyományoknak megfelelően remekül szerepeltek. Karácsony Eszter az 1., Vadkerti Barbara ugyancsak az 1. helyen végzett, Varga Sándor a 2., Lelkes István pedig a 3. helyet szerezte meg. Ők négyen továbbjutottak a verseny kerületi fordulójára. További tanulóink közül Nagy Ágnes az 5., míg Cséfalvay Anna a 9. helyet szerezte meg, és ezzel az eredménnyel sikeres megoldónak számítanak.

    • Kézilabda kerületi bajnokság
     • Kézilabda kerületi bajnokság

      2011.április7-én rendezték meg a 14-15 éves fiúk kerületi döntőjét kézilabdában. A kerületi bajnok iskolánk, a Vámbéry Ármin Gimnázium csapata lett, ezzel továbbjutott az országos döntőbe. Bővebben az „Eredmények 2010/2011” szekcióban...

      Gratulálunk! smiley

     • Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny

      A Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny kerületi fordulóját Galántán rendezték meg, és a gimnázium diákja, Zirig Zsófia az 1. helyen végzett (és aranysávos minősítést kapott), Richter Tímea aranysávos, további három diákunk ezüstsávos és egy tanulónk bronzsávos minősítést kapott. Zirig Zsófia és Richter Tímea részt vesznek a verseny országos fordulójában. Bővebben az „Eredmények 2010/2011” szekcióban...

      Gratulálunk!   smiley

     • Football Freestyle világbajnokság

      Abu Dhabiban rendezték Masters of the Game elnevezésű Football Freestyle világbajnokságot, ahol Szlovákiát iskolánk diákja, Szipőcs József képviselte, s a nagyszerű 4. helyezést érte el. A versenyvideó megtekinthető a „Videók” kategóriában.

      Gratulálunk! smiley

     • Földrajz olimpia - kerületi forduló

      A Nagyszombatban (Trnava) megrendezett kerületi Földrajz olimpia „A” kategóriájában iskolánk diákja, Papp Dávid szerezte meg az 1. helyezést, és ezáltal részt vesz a verseny országos fordulóján.

      Gratulálunk!   smiley

     • Angol és német nyelvi olimpia - kerületi forduló

      Megrendezték a német és angol nyelvi olimpia kerületi fordulóját, ahol német nyelvből Kvarda Emese,angol nyelvből pedig Cséfai Dóra  a legjobbnak bizonyultak, így részt vesznek az országos fordulóban, ahová kerületenkénnt mindössze egy-egy diák kerül meghívásra.

      Gratulálunk!

     • Novellaelemző verseny

      A Győrben megrendezett XIX. Móra Ferenc Novellaelemző és Fogalmazási Verseny országos döntőjébe jutott Kántor Réka.

      Gratulálunk!   smiley

     • Kosárlabda

      Fiúcsapataink megnyerték a kosárlabda csapatverseny járási fordulóját. Bővebben az „Eredmények 2010/2011” szekcióban...

      Gratulálunk! smiley

     • XVI. Szülői bál

      Értesítjük a tisztelt Szülőket, iskolabarátokat, hogy az idei tanévben is megrendezésre kerül a hagyományos szülői bál, melynek időpontja 2011. január 22., 19 óra, helyszíne a Vámbéry Ármin Gimnázium. A belépődíj 15 €. Mindenkit szeretettel várunk!

     • Csak Van

      December 20-án az iskola tornatermében jó hangulatú koncertet adott a gimnáziumból indult, ismert rockzenekar, a CSAK VAN. (Képek a fényképalbumban.)

     • Diákok kitüntetése

      November 17-én Nagyszombat megye önkormányzata és elnöke kitüntette az idei év legsikeresebb tanulóit. A 25 kitüntetett között szerepelt iskolánk két diákja, Cséfay Dóra és Petényi Tamás is. Gratulálunk, csak így tovább!!!

     • Angliában jártunk

      Diákjaink szeptember elején Angliában jártak. Az erről készült beszámoló megtalálható az „Angliában jártunk” fülre kattintva, a képek pedig megtekinthetők a fényképalbumban.

     • Nyelvi tábor 2010

      Értesítjük a 2010/11-es tanév elsős diákjait, hogy idén is megszervezzük a hagyományos „nyelvi tábor”-t angol, német és szlovák nyelvből. A foglalkozások ingyenesek, 2010. augusztus 11-től 2010. augusztus 24-ig tartanak, naponta 9-től 12 óráig.

      Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

     • Értesítjük honlapunk látogatóit, hogy leendő elsőseinknek 2010. augusztus közepétől újra megszervezzük a már jól bevált „nyelvi tábort”, ahol két hét alatt, kis csoportokban, napi 4 órában a tanulók felfrissíthetik addigi nyelvtudásukat (angol, német, spanyol és olasz nyelvből), megalapozhatják a sikeres tanévet, megszokhatják a gimnázium légkörét, és nem utolsó sorban, összeismerkedhetnek leendő osztálytársaikkal, tanáraikkal. Amennyiben igény mutatkozik, hasonló „tábort” szervezünk szlovák nyelvből és matematikából is.
      Az érdeklődő szülőknek és diákoknak további információt nyújtunk az iskola igazgatóságán.

     • A 2009/2010-es tanév eredményei

      Ebben a tanévben is van okunk büszkélkedni diákjaink teljesítményével, hiszen a legmagasabban jegyzett, össz-szlovákiai szintű versenyeken is kitűnő eredményeket értek el. Az országos viszonylatban elért 1. és 2. helyezés az egyik legjellemzőbb bizonyítéka annak, hogy a gimnázium tartja azt a színvonalat, amit oly sokan elvárnak tőlünk. A diákoknak és az őket felkészítő tanároknak gratulálunk, és további sok sikert kívánunk! Csak így tovább! 

      Honlapunkon a megfelelő hivatkozásra kattintva megtekinthető a 2009/2010-es tanévben elért összes eredmény. (Az eredményeket folyamatosan frissítjük.)
      Na webovej stránke školy sú sprístupnené výsledky žiakov za školský rok 2009/2010.


     • ECDL-tanfolyam

      2010. szeptemberétől iskolánkon ingyenes ECDL-tanfolyam indul, ahol diákjaink számára lehetővé tesszük a hivatalosan elismert európai számítógép-kezelési igazolvány megszerzését.

  • Kontakty

   • Gymnázium Ármina Vámbéryho s VJM - Vámbéry Ármin Gimnázium
   • vamberygimnazium@gmail.com
   • 421908201989 031-59129-00 - központ - sekretariát -11 - porta - vrátnica -12 - könyvelési részleg - úsek účtovníctva -17 - igazgatóhelyettes - zástupca riaditeľa -26 - személyzeti részleg - mzdové oddelenie -29 - gazdasági felelős - ekonómka -77 - igazgató - riaditeľ 031-552-2586 - iskolakonyha
   • Nám. sv. Štefana 1190/4 Dunajská Streda 92936
   • https://www.facebook.com/vamberygimi
 • Fotogaléria

   zatiaľ žiadne údaje